01 september 2011

Starbucks - äntligen i Malmö?

Starbucks ska öppna på Malmö central i vinter och Sydsvenskan (lokala blaskan) har informerat nogsamt om detta. För mig kommer det inte som någon större överraskning att Starbucks väljer att etablera sig där. Placeringen är ju helt i linje med befintliga coffee shops på flygplatserna i Stockholm och Köpenhamn. Nya Malmö C vill ju ge en lite mer kosmopolitisk känsla med många restauranger och stort folkliv - så varför inte Starbucks?

Starbucksfika i New York 2010

Det som roar mig lite är de mängder med kommentarer som lämnats på Sydsvenskans artikel. Mestadels är folk upprörda såklart, så brukar det ju vara på kommentarsforum. Men varför? Det är ju trots allt bara en kaffekedja, som dessutom har kopierats av Espresso house, Wayne's coffee m fl i åratal! De som inte gillar konceptet har minst sagt en strid i uppförsbacke...

Nåväl, själv kommer jag inte att springa till Starbucks när de öppnar. Jag anar nämligen, trots att jag gillar deras produkter, att priserna kommer att upplevas son något höga för att uttrycka det milt. Oavsett var i världen vi besökt Starbucks, inklusive i USA, har de nästan alltid legat i toppskiktet vad gäller fikapriserna. I Kina i somras blev Starbuckskaffe räddningen från koffeinbristdöden några gånger - men då kostade ju en latte lika mycket som middag ute för två... Detta sagt, har jag vägarna förbi Malmö C kommer jag nog inte kunna hålla mig från att kika in och köpa något gott!

1 kommentar:

Humlan sa...

Håller fullt o fast med dig.. Vad är det att protestera mot, egentligen? Alla sådana där lkedjor studsar ju upp lite överallt så varför inte Starbucks?

Jag är ingen van "köpekaffe-köpare" men gott är det de få gångerna jag får möjligheten till det. Och då kan det kosta lite oxå.

Trevlig helg på dig!