11 maj 2011

Pulled pork - the easy way!

När jag hittade en fin bit fläskkarré i matbutiken till ett alldeles strålande pris visste jag direkt vad som skulle göras: pulled pork! Säger namnet er ingenting så är det en bit fläskkött som får ugnssteka länge på svag värme tills köttet trillar sönder. Serveras med till exempel tortillas, gräddfil, tomater och rödlök som på bilden nedan. Visst låter det gott?


Att göra pulled pork är hur enkelt som helst, speciellt om du som jag har en halv flaska god bbq-sås i kylen. Då är det bara att lägga köttet i en gryta, hälla såsen över, skiva över lite rödlök och vitlök och sedan bums in i ugnen! 125 grader och räkna med att det tar minst 5-6 timmar. Röra om då och då samt eventuellt fylla på med lite vatten måste du också göra så att hela härligheten inte kokar torrt och bränner fast.

Vill du göra en något mer avancerad variant av pulled pork? Titta på Taffel-Lisas utmärkta recept här! Jag tycker dock att BBQ-såsen funkade alldeles utmärkt som smaksättning tillsammans med lite extra salt.

1 kommentar:

Frostrosor sa...

Har också kört bbq-såsvarianten och den blir riktigt god! Sen kan man ju sväva ut lite hur som haver! :-)