25 maj 2011

Macaronträning

För några veckor sedan fick jag för mig att jag skulle utmana mig själv och baka macaroner. Eftersom i princip varenda matblogg har haft ett inlägg om macaroner finns det många, många recept att välja på! De flesta är dock väldigt lika varandra så jag drog i princip ett recept ur högen och satte igång.


Jag kunde inte hitta mandelmjöl så jag köpte raskt en mandelkvarn och började skålla och mala. Smeten kändes lite grov men jag lät de små ojämna raringarna vila och gräddade dem sedan. Visst - det blev goda mandelmaränger men inte sjutton blev det jämna fina macaroner. Och bildbevis finns nedan, till vänster...


Skam den som ger sig. Jag hittade först mandelmjöl i en ekologisk butik - en liten liten påse för ganska mycket pengar - och använde till en sats macaroner. Titta så fina de blev på bilden ovan (till höger alltså)! De är absolut inte perfekta men känns som ett stort steg framåt. Nu ska jag bara jobba på att göra en riktigt god fyllning också (använde cream cheese, silade hallon och florsocker - krävs något mer!).

Psst. För er som bor i Malmö-/Lundområdet hittade jag häromdagen stora påsar med mandelmjöl på ICA Malmborgs vid Clemenstorget (500 g för 59:-).

2 kommentarer:

Lotta sa...

Jag har också tänkt ge mig på dessa, men bävat lite inför pillet. Nu kan jag ju ta lärdom av dig och kanske vågar jag snart också. Men är de värda allt jobb är frågan?

Anna Olsson sa...

En av Sveriges ända Macronbageriet ligger på Idrottsgatan här i Lund. De har massa olika smaker och underbar muffins (restprodukt från äggen). där kan man få en massa inspiration på olika smaker plus att de är hjälpsamma med tips på hur man ska baka själv =)