Utan smör hemma är det vanligtvis svårt att få ihop några vettiga kakor. Däremot låg det ett par övermogna bananer på fruktfatet och såg ledsna ut. Därför blev jag strålande glad när jag hittade det här receptet på bananmuffins hos härliga Anne's food. Tricket är att muffinsarna innehåller dels välmogen banan, dels tjock yoghurt istället för smör.
Muffinsarna var fina och pösiga i ugnen men sjönk ihop lite när de svalnade. Smak och konsistens var det absolut inget fel på - goda och saftiga blev muffinsarna! Till nästa gång kommer jag dock att minska sockermängden då de blev nästan lite väl söta för min smak.
Bananmuffins med turkisk yoghurt
Källa: Anne's food med smärre modifikationer
(12 st)
(12 st)
2 mellanstora-stora bananer, riktigt mogna
120 g tjock yoghurt (jag tog turkisk)
2 ägg
120 g strösocker (kan nog minskas lite)
1 nypa vaniljpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
150 g vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 liten liten nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna med yoghurten. Vispa ägg, socker och vaniljpulver riktigt pösigt. Blanda övriga torra ingredienser och rör försiktigt ned i äggsmeten tillsammans med bananyoghurten. Fördela i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. Låt svalna.
120 g tjock yoghurt (jag tog turkisk)
2 ägg
120 g strösocker (kan nog minskas lite)
1 nypa vaniljpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
150 g vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 liten liten nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna med yoghurten. Vispa ägg, socker och vaniljpulver riktigt pösigt. Blanda övriga torra ingredienser och rör försiktigt ned i äggsmeten tillsammans med bananyoghurten. Fördela i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. Låt svalna.
1 kommentar:
Testar detta recept nu!
Hoppas på det bästa :)
Skicka en kommentar