
Rabarbermuffins med vit choklad och kardemumma
(12 st)
150 g rabarber
2 1/2 msk strösocker + 1 dl strösocker
100 g smör (rumsvarmt)
1/2 msk vaniljsocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mortlade kardemummakärnor
100 g vit choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och skala eventuellt rabarbern om den är grov. Finhacka rabarbern och blanda med 2 1/2 msk strösocker. Rör smör, vaniljsocker och 1 dl strösocker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget, därefter mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma, sikta ner i äggsmeten. Hacka chokladen grovt och tillsätt till smeten. Rör ner hälften av rabarbern. Fördela smeten i muffinsformar och lägg resten av rabarbern ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter (känn med sticka). Låt svalna och njut!
1 kommentar:
Verkligen jättegoda muffins. Tack för receptet!
Skicka en kommentar