24 maj 2011

Rabarbermuffins med vit choklad och kardemumma

Jaså, en bild på en vanlig muffins tänker du kanske? Men icke! Den här muffinsen (och dess kompisar som är uppätna redan) är nog de godaste muffinsarna jag bakat (möjligtvis oavgjort med dubbelchokladmuffinsen med mockaglasyr). Receptet hittade jag i tidningen Lagalätt: vit choklad, rabarber och en gnutta kardemumma i smeten. Goda, våriga, fräscha muffins! Passa på att baka nu när rabarbern är lite lagom späd fortfarande, då slipper du skala och hålla på.


Rabarbermuffins med vit choklad och kardemumma
(12 st)

150 g rabarber

2 1/2 msk strösocker + 1 dl strösocker
100 g smör (rumsvarmt)
1/2 msk vaniljsocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mortlade kardemummakärnor
100 g vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och skala eventuellt rabarbern om den är grov. Finhacka rabarbern och blanda med 2 1/2 msk strösocker. Rör smör, vaniljsocker och 1 dl strösocker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget, därefter mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma, sikta ner i äggsmeten. Hacka chokladen grovt och tillsätt till smeten. Rör ner hälften av rabarbern. Fördela smeten i muffinsformar och lägg resten av rabarbern ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter (känn med sticka). Låt svalna och njut!

1 kommentar:

Anonym sa...

Verkligen jättegoda muffins. Tack för receptet!