06 februari 2011

Vit chokladmousse med toblerone

Vi var ju en sväng till Rom häromhelgen och som vanligt kunde jag inte motstå taxfreens frestelser. Bland annat fick en gigantisk påse med mini-toblerone följa med hem. I helgen var det dags för en liten middag med vänner och varför inte använda några av tobleronen till efterrätten? Den här chokladmoussen gjord på vit toblerone går verkligen att röra ihop på nolltid. Jag hittade receptet hos Kryddburken men insåg raskt att det skulle behövas något syrligt ovanpå. Vit choklad kan ju bli rätt så sliskigt söt... Jag tog björnbär, värmde dem snabbt med en gnutta socker och lade dem sedan helt enkelt ovanpå moussen. Gott!


Vit chokladmousse med toblerone
(ca 4-5 små dessertglas/formar)

150 g vit toblerone
1 ägg
150 g vispgrädde

Smält tobleronen, gärna i mikron. Rör om då och då. Rör i ägget. Vispa grädden men inte för hårt. Blanda i lite grädde i choklad- och äggcrèmen. Vänd sedan försiktigt ner chokladsmeten i grädden. Försök att röra så lite som möjligt så att moussen blir så fluffig som möjligt. Fördela i fina glas och ställ i kylen i minst 4 timmar. Servera tillsammans med t ex björnbär och gärna lite extra riven vit toblerone ovanpå.

Inga kommentarer: