09 februari 2011

Rotfruktspaj

För att fortsätta på temat rester: här är en enkel rotfruktspaj som med fördel görs på de där stackars rotfrukterna som ligger längst in i grönsakslådan. En paj som smakar mycket men som kostar lite! Serveras med fördel tillsammans med några skivor skinka eller liknande.

Gör en valfri pajdeg (jag tog det sista ur en kesellaburk, några olika mjölslattar och lite rapsolja), tryck ut och förgrädda. Skala och skiva 4-5 rotfrukter och en lök fint, gärna med mandolin. Jag tog potatis, morot och palsternacka. Fördela i formen. Salta och peppra.

Vispa ihop en smet av några ägg, lika många dl mjölk och gärna en dl keso (tänk det sista i burken där också). Hacka gärna ner färska örter eller någon annan trevlig kryddblandning. Riv ost av valfritt slag över och grädda i ca 30 min i 200-225 grader.


- Posted using BlogPress from my iPhone 4 -

Inga kommentarer: