28 februari 2011

Gröt på påse? Eller burk?

En dag utan matlåda och med en mycket stressig lunch (hallå McDonald's, ha gärna mer än en kassa öppen när lunchkön når entrédörrarna!) skapar inte direkt optimala förutsättningar för att träna direkt efter jobbet. Ingen keso hade jag heller på jobbet. Däremot lyckades jag rota fram ett paket "havregröt fyra sädesslag" (från Carlshamn bageri), köpt just för sådana här nödtillfällen.
Jag blir nästan lite arg på mig själv för att jag har köpt paketet. Allvarligt talat, hur mycket tjänar inte producenterna på oss desperata måltidsgenvägsletare? Hur många kilostora påsar havregryn hade jag inte fått för samma pris som de här små påsarna? Att köra havregryn och vatten i micron till gröt tar ju inte mycket längre tid än det tar att koka upp vatten till den här varianten, som dessutom ska stå och dra en stund.

Just den här gröten innehöll fullkornsflingor av havre, vete, korn och råg samt havrekli och salt. I princip smakade den därefter också. Vill minnas att det finns sockrade varianter av portionspåsarna också men jag föredrar att reglera sötman själv, idag med hallon. Alltså: gröten på påse är godkänd men inte mer. OK som snabb genväg men den smakar faktiskt inte så mycket... Å andra sidan gör väl aldrig "ren" gröt det!

För övrigt fick jag möjligheten att testa Axa Great grötmix på burk för ett tag sedan. Jag överlämnade med varm hand uppdraget till mannen som gillar söt gröt. Han gillade alla smakerna (tre olika) och tyckte att gröten var lätt att röra ihop (häll kokande vatten i burken, rör om). Men som sagt, söta var de - och hur svårt är det egentligen att koka egen havregrynsgröt med egen smaksättning?


- Posted using BlogPress from my iPhone 4 -

1 kommentar:

Li sa...

Ja, svårt är det ju inte att koka gröt, men för mig som småbarnsmamma är det ju en väldigt praktiskt lösning, göra gröten i mikron och sen ha med mig i handen när man är ute och går med vagnen :)