Igår åt vi faktiskt curryn som den är utan något extra tillbehör förutom lite matlagningsyoghurt. Annars är det gott med ris, naanbröd eller chapati till!

(ca 4 port)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk hel spiskummin
1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen koriander
Ca 1/2 finhackad röd chili
Olja till stekning
4 mellanstora potatisar
1/2 tsk gurkmeja
1 msk buljongpulver el 1 buljongtärning
1 burk körsbärstomater
1 burk/tetra kikärtor
1 paket halloumi (150 g)
100 g fryst tinad spenat
Hacka löken grovt. Finhacka vitlöken. Bryn löken i lite olja med spiskummin, kanel, koriander och chili. Skala och skär potatisen i ca sockerbitsstora bitar. När löken har mjuknat, rör ner potatis, chili, gurkmeja och buljongpulver. Häll på 4 dl vatten. Låt puttra under lock i ca 15 minuter. Rör då i körsbärstomaterna och kikärterna (avsköljda). Låt puttra i ytterligare ca 10 minuter. Tärna halloumin (i ungefär lika stora bitar som potatisarna) och rör ner i grytan. Blanda i spenaten också och rör om. Sjud i ca 5 minuter. Kolla så att potatisen är mjuk och smaka av med salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar