Igår åt vi faktiskt curryn som den är utan något extra tillbehör förutom lite matlagningsyoghurt. Annars är det gott med ris, naanbröd eller chapati till!
Kikärtscurry med halloumi, spenat och potatis(ca 4 port)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk hel spiskummin
1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen koriander
Ca 1/2 finhackad röd chili
Olja till stekning
4 mellanstora potatisar
1/2 tsk gurkmeja
1 msk buljongpulver el 1 buljongtärning
1 burk körsbärstomater
1 burk/tetra kikärtor
1 paket halloumi (150 g)
100 g fryst tinad spenat
Hacka löken grovt. Finhacka vitlöken. Bryn löken i lite olja med spiskummin, kanel, koriander och chili. Skala och skär potatisen i ca sockerbitsstora bitar. När löken har mjuknat, rör ner potatis, chili, gurkmeja och buljongpulver. Häll på 4 dl vatten. Låt puttra under lock i ca 15 minuter. Rör då i körsbärstomaterna och kikärterna (avsköljda). Låt puttra i ytterligare ca 10 minuter. Tärna halloumin (i ungefär lika stora bitar som potatisarna) och rör ner i grytan. Blanda i spenaten också och rör om. Sjud i ca 5 minuter. Kolla så att potatisen är mjuk och smaka av med salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar