26 januari 2011

Rostad paprika- och vitlökssås

Här kommer ett tips på en utomordentligt enkel sås som passar till mycket, till exempel kyckling! Att rosta paprikorna och vitlöken ger en mild men ändå fyllig smak. Såsen går att äta både kall (t ex på buffé) och varm.
Sätt ugnen på 225 grader. Ta helt enkelt tre-fyra röda paprikor, kärna ur dem och halvera. Lägg med skalsidan uppåt på en bakplåtspappersklädd plåt och pensla med lite olivolja. Ta också en solovitlök och halvera. Lägg med skalsidan upp bredvid paprikorna. Sätt in plåten mitt iugnen och kör i ca 25 minuter eller tills skalen på paprikorna börjar svartna. Ta ut paprikorna och lägg dem i en plastpåse. Låt kallna och dra sedan av skalen. Mixa paprikorna med vitlöken (utan skal) och en gnutta olivolja. Smaka av med salt och peppar. Om du vill ha såsen varm, värm försiktigt och servera sedan!

Inga kommentarer: