Bröd med rostad mandel och torkad frukt
(1 limpa)
1 dl mandel, grovhackad
2 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl grovhackad torkad frukt (jag tog aprikoser, fikon och katrinplommon) (ca 125 g)
2 tsk bikarbonat
1 tsk mald kanel
1/2 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
1/2 dl brödsirap
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta den grovhackade mandeln i en torr stekpanna tills den börjar få färg. Rör i havregrynen och låt dem rosta med på slutet. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner yoghurt och honung. Häll smeten i en avlång bakform (klä gärna med bakplåtspapper eller smöra). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-60 minuter (beror på ugnen, känn med sticka).
(1 limpa)
1 dl mandel, grovhackad
2 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl grovhackad torkad frukt (jag tog aprikoser, fikon och katrinplommon) (ca 125 g)
2 tsk bikarbonat
1 tsk mald kanel
1/2 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
1/2 dl brödsirap
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta den grovhackade mandeln i en torr stekpanna tills den börjar få färg. Rör i havregrynen och låt dem rosta med på slutet. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner yoghurt och honung. Häll smeten i en avlång bakform (klä gärna med bakplåtspapper eller smöra). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-60 minuter (beror på ugnen, känn med sticka).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar