Så till kakorna: traditionella bondkakor med en liten twist av apelsinskal och pistaschnötter istället för mandel. Jag hittade receptet i ett gammalt nummer av Allt om Mat. Kakorna flöt ut lite i kanten men smaken var det verkligen inget fel på! Kul som variation på julfikan!
Bondkakor med pistasch och apelsin
(ca 40 st)
1 dl pistaschnötter
125 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 msk ljus sirap
Rivet skal av 1 liten apelsin
Mixa smör (i mindre bitar) med övriga ingredienser i en matberedare. Dela degen i två delar och rulla till varsin längd, ca 3 cm tjock. Linda in rullarna i plastfolie eller bakplåtspapper och låt vila i kylen i minst en timme. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rullarna i ca 1/2 cm tjocka skivor och grädde mitt i ugnen i ca 6-7 minuter.
1 kommentar:
Låter jättegott! Jag lägger ner projektet "baka traditionella bondkakor till jul" och räknar med att en laddning av dessa anländer med tåg från Lund på torsdag kväll.
Bloggarmamman
Skicka en kommentar