Sötsyrlig kyckling
(ca 3 port)
500 g kycklingfilé
2 msk ljus soja
Ca 3/4 msk torkad ingefära
1 purjolök
1 paprika
1/2 medelstor zucchini
Ca 2 1/2 dl vatten
1/2 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
1 paprika
1/2 medelstor zucchini
Ca 2 1/2 dl vatten
1/2 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
1 1/2 msk tomatpuré
2 tsk maizena
Ca 2 msk sweetchilisås
2 tsk maizena
Ca 2 msk sweetchilisås
Salt, peppar
Tärna kycklingfilén och blanda med ljus soja och ingefära i en bunke. Låt gärna stå en liten stund. Strimla purjolöken och tärna paprika och zucchini. Hetta upp olja i en djup stekpanna och fräs kycklingen i några minuter. Tillsätt grönsakerna och fräs vidare. Koka upp vatten i vattenkokare. Blanda smulad buljongtärning, tomatpuré och maizena i en liten skål. Häll vattnet över och rör om. Häll över blandningen i stekpannan, häll på sweetchilisås och rör om. Låt koka några minuter. Grönsakerna ska vara mjuka men inte mosiga. Smaka av med salt, peppar, kanske lite mer ingefära eller sweetchilisås. Kolla så att kycklingen är genomstekt och servera med ris!
Tärna kycklingfilén och blanda med ljus soja och ingefära i en bunke. Låt gärna stå en liten stund. Strimla purjolöken och tärna paprika och zucchini. Hetta upp olja i en djup stekpanna och fräs kycklingen i några minuter. Tillsätt grönsakerna och fräs vidare. Koka upp vatten i vattenkokare. Blanda smulad buljongtärning, tomatpuré och maizena i en liten skål. Häll vattnet över och rör om. Häll över blandningen i stekpannan, häll på sweetchilisås och rör om. Låt koka några minuter. Grönsakerna ska vara mjuka men inte mosiga. Smaka av med salt, peppar, kanske lite mer ingefära eller sweetchilisås. Kolla så att kycklingen är genomstekt och servera med ris!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar