09 oktober 2010

Sötsyrlig kyckling

Snabblagade kycklingrätter är ju aldrig fel! Den här rätten smakar lite som sötsur kyckling på kinesiska restauranger och tar inte många minuter att steka ihop. En god sweetchilisås är en bra genväg till smaskiga såser.

Sötsyrlig kyckling
(ca 3 port)

500 g kycklingfilé
2 msk ljus soja
Ca 3/4 msk torkad ingefära
1 purjolök
1 paprika
1/2 medelstor zucchini
Ca 2 1/2 dl vatten
1/2 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
1 1/2 msk tomatpuré
2 tsk maizena
Ca 2 msk sweetchilisås
Salt, peppar

Tärna kycklingfilén och blanda med ljus soja och ingefära i en bunke. Låt gärna stå en liten stund. Strimla purjolöken och tärna paprika och zucchini. Hetta upp olja i en djup stekpanna och fräs kycklingen i några minuter. Tillsätt grönsakerna och fräs vidare. Koka upp vatten i vattenkokare. Blanda smulad buljongtärning, tomatpuré och maizena i en liten skål. Häll vattnet över och rör om. Häll över blandningen i stekpannan, häll på sweetchilisås och rör om. Låt koka några minuter. Grönsakerna ska vara mjuka men inte mosiga. Smaka av med salt, peppar, kanske lite mer ingefära eller sweetchilisås. Kolla så att kycklingen är genomstekt och servera med ris!

Inga kommentarer: