Kryddig banankaka
(1 brödform)
75 g smör
1/2 dl mjölk
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl mörkt muscovadosocker eller råströsocker
2 väl mogna bananer (mellanstora)
1 1/2 tsk kanel
1/2 tsk torkad ingefära
Några drag med muskotkvarnen
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång brödform. Smält smöret och rör i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna och rör ner i äggvispet. Blanda kryddor, mjöl, bakpulver och bikarbonat i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen i smeten försiktigt, bara precis så att allt har blandat sig. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter (känn med sticka).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar