Vaniljyoghurtglass med kryddig rabarber
Glass:
3 äggulor
1 1/2 dl florsocker
1 krm vaniljpulver
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl tjock yoghurt (jag tog turkisk)
Vispa äggulor, florsocker och vaniljpulver fluffigt. Häll i grädden och fortsätt vispa grädden till lagom hårt skum (som "normal" vispad grädde). Rör försiktigt i yoghurten. Häll glassmeten i glassmaskinen och kör i ca 45 minuter.
Kryddig rabarber:
1 mellanstor rabarberstjälk
1/4-1/2 dl strösocker
1 kanelstång
5 gröna kardemummakapslar
Skala rabarbern om det behövs. Sjud tillsammans med socker, kanelstång och kardemummakapslar och en gnutta vatten i ca 10 minuter eller tills rabarbern har kokat sönder. Ta upp kanelstången och kardemummakapslarna. Låt svalna.
När glassen är färdig, häll den nästan frysta massan i en frystålig burk. Häll rabarbern över och rör om försiktigt så att den blandas lite lätt. Frys i minst 45 minuter.
3 äggulor
1 1/2 dl florsocker
1 krm vaniljpulver
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl tjock yoghurt (jag tog turkisk)
Vispa äggulor, florsocker och vaniljpulver fluffigt. Häll i grädden och fortsätt vispa grädden till lagom hårt skum (som "normal" vispad grädde). Rör försiktigt i yoghurten. Häll glassmeten i glassmaskinen och kör i ca 45 minuter.
Kryddig rabarber:
1 mellanstor rabarberstjälk
1/4-1/2 dl strösocker
1 kanelstång
5 gröna kardemummakapslar
Skala rabarbern om det behövs. Sjud tillsammans med socker, kanelstång och kardemummakapslar och en gnutta vatten i ca 10 minuter eller tills rabarbern har kokat sönder. Ta upp kanelstången och kardemummakapslarna. Låt svalna.
När glassen är färdig, häll den nästan frysta massan i en frystålig burk. Häll rabarbern över och rör om försiktigt så att den blandas lite lätt. Frys i minst 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar