Jag valde en enkel traditionell variant med vitt vin (fast det blev en ljus rosé som var öppnad...), vitlök, lök, persilja och grädde. Mycket smarrigt! Allt som allt tog middagen säkert 15 minuter att laga...
Musslor med vitt vin och persilja
(2 port)
1 nät blåmusslor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 fiskbuljongtärning
1 1/2 dl vitt vin
1 dl grädde
1 litet knippe persilja
Skölj musslorna väl i kallt vatten. Släng de som inte är slutna. Hacka löken och vitlöken fint, fräs i lite olja i en stor gryta. Strö fiskbuljongtärningen över och rör om. Lägg i musslorna. Häll på det vita vinet och grädden. Rör om försiktigt. Lägg på ett lock på grytan och låt koka i ca 5 minuter eller tills musslorna har öppnat sig. Släng de som inte har öppnat sig! Hacka persiljan och rör ner i grytan. Servera genast med ett gott bröd!
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 fiskbuljongtärning
1 1/2 dl vitt vin
1 dl grädde
1 litet knippe persilja
Skölj musslorna väl i kallt vatten. Släng de som inte är slutna. Hacka löken och vitlöken fint, fräs i lite olja i en stor gryta. Strö fiskbuljongtärningen över och rör om. Lägg i musslorna. Häll på det vita vinet och grädden. Rör om försiktigt. Lägg på ett lock på grytan och låt koka i ca 5 minuter eller tills musslorna har öppnat sig. Släng de som inte har öppnat sig! Hacka persiljan och rör ner i grytan. Servera genast med ett gott bröd!
2 kommentarer:
Hej! En fråga om receptet med blåmusslorna, ska man ha vatten till buljongen?
Hej!
Nope, det räcker med vinet och grädden! Vill du ha mer spad är det bara att hälla i lite mer vin/grädde men jag tycker att det räcker som i receptet.
Ha en trevlig 1:a maj!
/Helena
Skicka en kommentar