Tänk på att steka auberginen ordentligt, halvrå aubergine gör ingen glad!
Aubergine- och köttfärspaj
(1 rund form, ca 24 cm i diameter)
Pajskal:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl fiberhavregryn
Ca 1-2 msk kallt vatten
Fyllning:
Smör/olja till stekning
300 g nötfärs
1 mellanstor aubergine
1/2 purjo
Salt, peppar
Ca 2 msk moussakakrydda (eller ca 1/2 tsk kanel + 2 tsk oregano)
Pajskal:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl fiberhavregryn
Ca 1-2 msk kallt vatten
Fyllning:
Smör/olja till stekning
300 g nötfärs
1 mellanstor aubergine
1/2 purjo
Salt, peppar
Ca 2 msk moussakakrydda (eller ca 1/2 tsk kanel + 2 tsk oregano)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 ägg
Ca 50 g lagrad ost
Mixa smör, vetemjöl och havregryn till pajdegen till smulor. Tillsätt kallt vatten, lite i taget, tills det blir en deg av det hela. Kläm ut degen i botten och på kanterna av en pajform med löstagbar kant. Ställ i kylen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Fräs köttfärsen smulig i smör/olja i en stor stekpanna. Rör i hackad purjo (eller några salladslökar) och hackad aubergine (ca 1-2 cm stora bitar). Salta och peppra. Låt fräsa under omrörning då och då medan du förgräddar pajskalet i ca 10 minuter. Ta ut pajskalet. Blanda aubergine- och köttfärsröran med matlagningsgrädde, ägg och kryddor. Häll i pajskalet. Riv osten över. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
2 ägg
Ca 50 g lagrad ost
Mixa smör, vetemjöl och havregryn till pajdegen till smulor. Tillsätt kallt vatten, lite i taget, tills det blir en deg av det hela. Kläm ut degen i botten och på kanterna av en pajform med löstagbar kant. Ställ i kylen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Fräs köttfärsen smulig i smör/olja i en stor stekpanna. Rör i hackad purjo (eller några salladslökar) och hackad aubergine (ca 1-2 cm stora bitar). Salta och peppra. Låt fräsa under omrörning då och då medan du förgräddar pajskalet i ca 10 minuter. Ta ut pajskalet. Blanda aubergine- och köttfärsröran med matlagningsgrädde, ägg och kryddor. Häll i pajskalet. Riv osten över. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
1 kommentar:
Åh, det ser gott ut!
Jag antar att man kan byta ut färsen mot qourfärs eller något annat vegetariskt? :)
kram
Skicka en kommentar