Brunchsallad med bacon, ägg och senapsdressing
(4 port)
1 stor bit överbliven focaccia (eller 1-2 ciabattor)
Olivolja och örtsalt till stekning
4 ägg
1 paket bacon (140 g)
1 romansalladhuvud eller 1 påse blandad sallad, gärna med ruccola
4 salladslökar
150 g haricots verts
Olja till stekning
Senapsdressing:
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
1 msk grovkornig senap (jag använde en något sötad äppelsenap)
Svartpeppar, flingsalt
Skär brödet i lagom stora tuggbitar. Fräs i olja och örtsalt tills de är knapriga. Ställ åt sidan. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka upp och låt koka 6 minuter. Skiva baconet och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Skölj och skär salladen i mindre bitar. Skiva salladslöken tunt och blanda med salladen i en stor skål. Fräs haricots vertsen i olivolja. Rör ihop dressingen, smaka av med salt. Blanda ner haricots verts och krutonger i salladsskålen precis innan servering. Strö baconbitarna lite fint över. Halvera äggen och lägg dem ovanpå. Ringla senapsdressingen över och servera!
(4 port)
1 stor bit överbliven focaccia (eller 1-2 ciabattor)
Olivolja och örtsalt till stekning
4 ägg
1 paket bacon (140 g)
1 romansalladhuvud eller 1 påse blandad sallad, gärna med ruccola
4 salladslökar
150 g haricots verts
Olja till stekning
Senapsdressing:
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
1 msk grovkornig senap (jag använde en något sötad äppelsenap)
Svartpeppar, flingsalt
Skär brödet i lagom stora tuggbitar. Fräs i olja och örtsalt tills de är knapriga. Ställ åt sidan. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka upp och låt koka 6 minuter. Skiva baconet och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Skölj och skär salladen i mindre bitar. Skiva salladslöken tunt och blanda med salladen i en stor skål. Fräs haricots vertsen i olivolja. Rör ihop dressingen, smaka av med salt. Blanda ner haricots verts och krutonger i salladsskålen precis innan servering. Strö baconbitarna lite fint över. Halvera äggen och lägg dem ovanpå. Ringla senapsdressingen över och servera!
1 kommentar:
Vilken härligt somrig sallad!
Tycker fröken Dill
Skicka en kommentar