08 maj 2010

Brunchsallad med senapsdressing

Härligt med helg - och härligt med brunch! Kalla det för långfrukost, senfrukost, vad du vill - att äta gott och lite lyxigare är ett skönt helgnöje. Vanligtvis brukar scones i någon form stå på menyn men som en lite matigare och saltare omväxling fixade jag till en här salladen med bacon, krutonger, haricots verts, ägg och senapsdressing. Dressingen gör verkligen allt! Ett gammalt urklipp från tidningen Laga lätt stod för inspirationen.


Brunchsallad med bacon, ägg och senapsdressing
(4 port)

1 stor bit överbliven focaccia (eller 1-2 ciabattor)
Olivolja och örtsalt till stekning
4 ägg
1 paket bacon (140 g)
1 romansalladhuvud eller 1 påse blandad sallad, gärna med ruccola
4 salladslökar
150 g haricots verts
Olja till stekning

Senapsdressing:
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
1 msk grovkornig senap (jag använde en något sötad äppelsenap)
Svartpeppar, flingsalt

Skär brödet i lagom stora tuggbitar. Fräs i olja och örtsalt tills de är knapriga. Ställ åt sidan. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka upp och låt koka 6 minuter. Skiva baconet och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Skölj och skär salladen i mindre bitar. Skiva salladslöken tunt och blanda med salladen i en stor skål. Fräs haricots vertsen i olivolja. Rör ihop dressingen, smaka av med salt. Blanda ner haricots verts och krutonger i salladsskålen precis innan servering. Strö baconbitarna lite fint över. Halvera äggen och lägg dem ovanpå. Ringla senapsdressingen över och servera!

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Vilken härligt somrig sallad!
Tycker fröken Dill