Tack ICA Buffé för receptet!
Köttfärsbiffar à la Lindström med senapsyoghurt
(4 port)
500 g nötfärs
3 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
1 dl finhackade inlagda rödbetor
2 msk kapris
1 msk dijonsenap
1 ägg
Salt, peppar
Smör/olja till stekning
Senapsyoghurt:
2 dl matlagningsyoghurt (eller turkisk/grekisk yoghurt)
2 msk dijonsenap
Knappt 1/2 msk flytande honung
Salt, peppar
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt stå några minuter. Finhacka löken och blanda ner i bunken tillsammans med färs, rödbetor och kapris. Rör i senap, ägg, ca 1 tsk salt och svartpeppar och rör om tills färsen känns smidig. Forma biffar och stek i smör/olja, ca 3-4 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Rör ihop yoghurt, senap och honung, smaka av med salt och peppar. Servera biffarna tillsammans med senapssåsen och potatis. Jag kokade potatis och blandade med ruccolasallad, salladslök och lite olivolja.
Köttfärsbiffar à la Lindström med senapsyoghurt
(4 port)
500 g nötfärs
3 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
1 dl finhackade inlagda rödbetor
2 msk kapris
1 msk dijonsenap
1 ägg
Salt, peppar
Smör/olja till stekning
Senapsyoghurt:
2 dl matlagningsyoghurt (eller turkisk/grekisk yoghurt)
2 msk dijonsenap
Knappt 1/2 msk flytande honung
Salt, peppar
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt stå några minuter. Finhacka löken och blanda ner i bunken tillsammans med färs, rödbetor och kapris. Rör i senap, ägg, ca 1 tsk salt och svartpeppar och rör om tills färsen känns smidig. Forma biffar och stek i smör/olja, ca 3-4 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Rör ihop yoghurt, senap och honung, smaka av med salt och peppar. Servera biffarna tillsammans med senapssåsen och potatis. Jag kokade potatis och blandade med ruccolasallad, salladslök och lite olivolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar