Till prästostknapparna drack vi mango bellini: också hur lätt som helst. Mixa köttet från en mogen mango (och här är det verkligen viktigt att den är mogen, använd fryst tinad mango annars) med någon tesked strösocker. När mangon är helt puréad, häll en skvätt av purén i botten på höga fina glas. Toppa med kallt torrt mousserande vin. Gott och enkelt!
Prästostknappar
(ca 12-14 stycken)
50 g finriven lagrad prästost
1 dl vetemjöl (60 g)
50 g smör
Ev 1 liten nypa chiliflingor
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop samtliga ingredienser till en slät deg. Forma degen till små bollar och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen tills knapparna har fått fin färg, ca 8-10 minuter. Kolla dem noga mot slutet. Låt svalna något och servera med något gott att dricka till.
(ca 12-14 stycken)
50 g finriven lagrad prästost
1 dl vetemjöl (60 g)
50 g smör
Ev 1 liten nypa chiliflingor
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop samtliga ingredienser till en slät deg. Forma degen till små bollar och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen tills knapparna har fått fin färg, ca 8-10 minuter. Kolla dem noga mot slutet. Låt svalna något och servera med något gott att dricka till.
1 kommentar:
Man kan inte få för många tips på hemlagade drinktilltugg. Dessa lät verkligen goda och kan säkert hamna på mitt bord under den kommande helgen.
Tror fröken Dill
Skicka en kommentar