27 april 2010

Ostknappar och mango bellini

Behöver du ett enkelt drinktilltugg som går på nolltid att göra? De här knapparna av lagrad ost går verkligen hur snabbt som helst och allt som behövs är lite ost, smör och mjöl. Just de här knapparna gjorde jag på långlagrad prästost men ta den ost som finns hemma! Parmesan fungerar alldeles utmärkt.

Till prästostknapparna drack vi mango bellini: också hur lätt som helst. Mixa köttet från en mogen mango (och här är det verkligen viktigt att den är mogen, använd fryst tinad mango annars) med någon tesked strösocker. När mangon är helt puréad, häll en skvätt av purén i botten på höga fina glas. Toppa med kallt torrt mousserande vin. Gott och enkelt!


Prästostknappar
(ca 12-14 stycken)

50 g finriven lagrad prästost
1 dl vetemjöl (60 g)
50 g smör
Ev 1 liten nypa chiliflingor

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop samtliga ingredienser till en slät deg. Forma degen till små bollar och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen tills knapparna har fått fin färg, ca 8-10 minuter. Kolla dem noga mot slutet. Låt svalna något och servera med något gott att dricka till.

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Man kan inte få för många tips på hemlagade drinktilltugg. Dessa lät verkligen goda och kan säkert hamna på mitt bord under den kommande helgen.
Tror fröken Dill