(Psst. Har du inte vägarna förbi Italien har Systembolaget flera varianter av limoncello.)
4 dl vaniljvisp
3 äggulor
1/2 dl florsocker
1 tsk rivet citronskal
2 msk limoncello
3 äggulor
1/2 dl florsocker
1 tsk rivet citronskal
2 msk limoncello
Till garnering:
Rivet skal från 1/2 citron
2 msk limoncello
Ev 100 g osaltade pistaschnötter
Lägg tårtbotten i en form med löstagbar kant. Vispa vaniljvispen styv. Vispa ihop äggulor och florsocker och vänd ner i vaniljvispen tillsammans med citronskal och limoncello. Fördela smeten i formen. Täck med plastfolie och ställ formen i frysen i minst 3 timmar. Ta fram formen ca 20 minuter före servering och strö citronskal och limoncello över. Hacka gärna pistaschnötter också och strö ovanpå.
Rivet skal från 1/2 citron
2 msk limoncello
Ev 100 g osaltade pistaschnötter
Lägg tårtbotten i en form med löstagbar kant. Vispa vaniljvispen styv. Vispa ihop äggulor och florsocker och vänd ner i vaniljvispen tillsammans med citronskal och limoncello. Fördela smeten i formen. Täck med plastfolie och ställ formen i frysen i minst 3 timmar. Ta fram formen ca 20 minuter före servering och strö citronskal och limoncello över. Hacka gärna pistaschnötter också och strö ovanpå.
1 kommentar:
Har man tur så blir man bjuden på både Limoncello och motsvarande Pesca på restauranger i Italien. Lyx!
Skicka en kommentar