04 februari 2010

Köttfärslimpa med cream cheese

Ibland är verkligen det enklaste det godaste. Den här köttfärslimpan innehåller exakt fem ingredienser men är alldeles utsökt i sin enkelhet! En av ingredienserna är smaksatt cream cheese så här finns ju stort utrymme för variation. Just idag blev det gräslök som smaksättning och lightvarianter av cream cheese funkar alldeles utmärkt.

Till köttfärslimpan serverade jag rostad blomkål men potatis (mos eller stekt i klyftor) är ju precis lika gott. Sås behövs inte eftersom fyllningen av cream cheese gör köttfärslimpan hur saftig som helst!


Köttfärslimpa med cream cheese
(ca 2-3 port)

400 g blandfärs
1 rödlök (eller gul lök)
Salt, svartpeppar
1/2 burk cream cheese gräslök (eller valfri smak)

Olja till ugnsformen

Skala löken och hacka fint (alternativt kör snabbt i matberedare). Blanda med färs och kryddor. Häll lite olja i botten på en ugnsfast form och tryck ut färsen till en någorlunda jämn platta. Klicka cream cheese i en sträng i mitten av färsplattan. Ta sedan en stor sked och fös ihop plattan från kanterna till en limpa. Nyp ihop färsen överst så att cream cheesen inte tittar ut. Strö eventuellt lite örtkryddor över. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.

Psst. Jag kokade blomkålsbuketter mjuka och lade dem bredvid köttfärslimpan när den hade ungefär 15 minuter kvar att steka. Lite ströbröd, blandade frysta örtkryddor och så lite smör/olja ovanpå - in igen i ugnen de sista minuterna!

Inga kommentarer: