09 februari 2010

Fluffiga bananpannkakor

De kanske är lite väl lyxiga som vardagsfrukost men på helgen, då är de oslagbara! Fluffiga pannkakor med karamelliserade bananbitar... mmm! Receptet på smeten kommer från Jamie Olivers härliga bok Jamie's America och pannkakorna kallas där awesome apple pancakes. Jamie tycker alltså att man ska ha rivet äpple i smeten och det blir säkert också jättegott! Jag valde istället att lägga skivad banan på pannkakorna när smeten precis har hällts i pannan. Vänta inte för länge för då fastnar inte bananerna!

Vi avnjöt dessa små raringar med lönnsirap (vad annars?), vanlig flytande honung och faktiskt lite grekisk yoghurt (gott med syrligheten till!).

Bananpannkakor(lagom till 2 pers som mäktig helgfrukost)

2 1/2 dl vetemjöl
Drygt 1/2 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
2 1/2 dl mjölk
1 ägg

1-2 bananer, tunt skivade

Vispa ihop ingredienserna till smeten. Hetta upp smör i en stekpanna och häll i en slev av smeten. Jag gör pannkakorna ungefär 13-15 cm i diameter. Lägg på några bananskivor så fort du kan. Låt pannkakan steka tills ovansidan är matt. Vänd då försiktigt och stek lite till. Servera nygräddade med flytande honung och gärna en klick yoghurt!

1 kommentar:

Ann-Sofi sa...

Prova även att ha i kokosflingor, det blir supergott!
/ matkirugerna.blogspot.com