10 februari 2010

Enkla goda tårtbottnar

Lillasyster fyllde år i helgen och var lämpligt nog på besök hos oss i Lund. Såklart fick hon en tårta - den klassiska familjetårtan! Mellan sockerkaksbottnar är ett lager vaniljkräm blandad med bär, ett annat krossad ananas och vispgrädde. Bottnarna är fuktade med ananasspad, grädde och godis ovanpå. Mycket enkelt, mycket gott!

Eftersom jag i princip har slutat köpa bröd (av olika orsaker: så många tillsatser, så lätt att baka själv!) bakade jag följaktligen mina egna bottnar till den här tårtan också. Jag följde ett enkelt recept från härliga Söta saker och bottnarna blev superbra! Fluffiga, lätta att skära, precis lagom mycket smak - receptet rekommenderas alltså varmt!


Tårtbottnar
(1 tårta)

3 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner övriga ingredienser försiktigt och häll smeten i en smord form (vanlig rundform med löstagbar kant). Grädda i ca 30 minuter, håll koll så att bottnarna inte bränns! Låt svalna och dela sedan i tre delar.

1 kommentar: