Jag använder en grön hackad chili på burk som jag har köpt på en indisk restaurang här i Lund för en billig penning. Använd gärna färsk grön chili men anpassa mängden efter egen smak!
Köttfärsröra med grön chili
(3 port)
400 g blandfärs
1/2 tsk torkad körvel (eller salvia om du vill göra som Jamie O)
1/2 tsk torkad mynta (eller större mängd färsk men lägg i den senare)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Salt, peppar
1 grön paprika
1/2-1 msk hackad grön chili
1/2 burk körsbärstomater (gärna Muttis)
2 salladslökar
Till servering:
Libanesiska bröd eller tortillas
Gräddfil
Romansallad (grovhackad)
Lime
Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och fräs färs med torkade kryddor, hackad lök, finhackad vitlök, hackad grön paprika och grön chili. Salta och peppra. Stek några minuter, rör om då och då. Häll i körsbärstomaterna och 1 dl vatten. Låt röran puttra ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka salladslökarna och blanda ner dem i röran. Värm bröden (gärna några sekunder i mikro) och servera tillsammans med sallad, gräddfil och varför inte en limeklyfta?
(3 port)
400 g blandfärs
1/2 tsk torkad körvel (eller salvia om du vill göra som Jamie O)
1/2 tsk torkad mynta (eller större mängd färsk men lägg i den senare)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Salt, peppar
1 grön paprika
1/2-1 msk hackad grön chili
1/2 burk körsbärstomater (gärna Muttis)
2 salladslökar
Till servering:
Libanesiska bröd eller tortillas
Gräddfil
Romansallad (grovhackad)
Lime
Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och fräs färs med torkade kryddor, hackad lök, finhackad vitlök, hackad grön paprika och grön chili. Salta och peppra. Stek några minuter, rör om då och då. Häll i körsbärstomaterna och 1 dl vatten. Låt röran puttra ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka salladslökarna och blanda ner dem i röran. Värm bröden (gärna några sekunder i mikro) och servera tillsammans med sallad, gräddfil och varför inte en limeklyfta?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar