Hallonpannacotta med bärspegel
(15 port)
7 gelatinblad
1 1/2 l grädde (ja, mycket grädde blir det!)
(15 port)
7 gelatinblad
1 1/2 l grädde (ja, mycket grädde blir det!)
1 1/2 dl strösocker
200 g hallon
Bärspegel:
6 msk strösocker
2 dl vatten
200 g hallon
200 g björnbär
1 vaniljstång, snittad
1 pkt tinade hallon/blåbär till servering
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Blanda grädde, strösocker och hallon i en kastrull. Koka upp och häll genom finmaskig sil ner i en stor skål till exempel. Krama ur gelatinbladen och rör ut dem i den varma gräddblandningen. Låt svalna något. Häll upp i glas och låt stå i kylen minst över natten.
Gör bärspegeln: blanda strösocker, bär och vaniljstång i en kastrull. Låt koka i ca 5 minuter. Låt kallna och sila sedan. Fördela ovanpå pannacottorna. Ställ gärna kallt en stund.
Vid servering: fördela tinade hallon och blåbär ovanpå pannacottorna. Garnera gärna med en kvist citronmeliss eller mynta.
200 g hallon
Bärspegel:
6 msk strösocker
2 dl vatten
200 g hallon
200 g björnbär
1 vaniljstång, snittad
1 pkt tinade hallon/blåbär till servering
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Blanda grädde, strösocker och hallon i en kastrull. Koka upp och häll genom finmaskig sil ner i en stor skål till exempel. Krama ur gelatinbladen och rör ut dem i den varma gräddblandningen. Låt svalna något. Häll upp i glas och låt stå i kylen minst över natten.
Gör bärspegeln: blanda strösocker, bär och vaniljstång i en kastrull. Låt koka i ca 5 minuter. Låt kallna och sila sedan. Fördela ovanpå pannacottorna. Ställ gärna kallt en stund.
Vid servering: fördela tinade hallon och blåbär ovanpå pannacottorna. Garnera gärna med en kvist citronmeliss eller mynta.
2 kommentarer:
Vad gott med pannacotta!!!
Håller med - pannacotta är så gott!
Skicka en kommentar