06 december 2009

Präst på långlagring

Snälla Skånemejerier skickade över en stor bit ost för provsmakning. Allerum präst heter den långlagrade raringen som har fått en julförpackning årstiden till ära. Eftersom jag gillar smakrika lagrade ostar passar den här mig perfekt. Riktigt god är osten på bröd med juliga kryddor och jag kan tänka mig att en skiva eller två på nybakat vörtbröd vore perfekt!

3 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Långlagrad prästost är toppen! Har inte smakat skånemejeriers variant, men väl Steffo Törnquists. Om när jag tittade upp från mitt provsmaksgofflande i affären, vem stod inte där om inte Steffo själv. Jag blev lätt generad!
Hälsar fröken Dill

Spralligast sa...

Snacka om VIP-provsmakning! Kul! Är en stor fantast av all lagrad ost i princip - stora slagsmål i mataffären med mannen som gillar så milda som möjligt. Vi får välja varannan gång... :)

Anonym sa...

För ett par veckor sedan hade jag två timmar över en lördag i Skara och hamnade på en jättetrevlig julmarknad med lokala produkter. Sivans Osthandel från Vara svarade för ett av stånden och där köpte jag prästost som var lagrad i 40 månader (!). Den är jättegod när den äts rumstempererad i rejäla knivskurna bitar eller riven på pasta. (Vi har just avnjutit den efter en sen middag.) Tyvärr lär det knappast finnas något kvar när ni kommer på nyårsdagen. Inhandlade också en specialbehandlad julost som vi inte har börjat på än så där finns det chans att smaka så småningom!
Bloggarmamman