Världens enklaste och snabbaste lunch, speciellt om det gömmer sig lite kokt potatis i kylen. Med indiska kryddor piffas potatisen till - och förtjänar därför namnet aloo!
Skär kokt potatis i kuber och strimla en purjo. Hetta upp lite smör/olja i en stekpanna. Lägg i spiskumminfrön och rör runt dem tills de börjar lukta riktigt gott. Rör ner finhackad ingefära, gurkmeja, malen koriander, flingsalt och varför inte lite krossad chili. Låt allt fräsa en liten stund men passa noga så att det inte bränns vid. Rör ner potatis och purjolök och vänd runt. Stek på mellanvärme tills potatisen är vackert gul och genomvarm. Rör då ner ett par nävar frysta ärtor och låt dem bli genomvarma. Tillsätt ev. lite mer smör/olja under tiden om det skulle se för torrt ut. Riv färsk koriander över och servera genast med en liten yoghurtsås.
2 kommentarer:
Nu blev jag vansinnigt sugen på indiskt. Din lunch lät verkligen god med alla härliga kryddor.
Tycker fröken Dill
Du har väl inte missat Bagerskans julkalender?
Fylld med recept, tävlingar och julpyssel...!
www.bagerskan.se
Kram Karin
Skicka en kommentar