21 december 2009

Enkelt julgodis med torkad frukt och nötter

Frukt- och nötbollar är nog det enklaste godiset av alla! Med en matberedare hackar du helt enkelt ihop olika sorters torkad frukt och nötter och rullar sedan smeten till små kulor. Om frukten är alltför uttorkad kan det vara lite svårt att få ihop en smet men det fixar några droppar vatten eller apelsinsaft.

Överkurs är att sedan smälta choklad och doppa bollarna däri: det går nämligen precis lika bra att rulla dem i till exempel kokosflingor eller något annat smarrigt.

Till just de här bollarna använde jag totalt 150 g urkärnade dadlar, berberisbär (för lite syrlighet) och gula russin samt 1 dl helt vanlig mandel. För att få lite extra smak på bollarna använde jag mörk choklad (70 %) smaksatt med ingefära som täcke. Förvara frukt- och nötbollarna kallt.

Psst. Om du som jag gillar kombinationen salt och choklad: strö lite flingsalt ovanpå den chokladtäckta bollen!

1 kommentar:

Therese sa...

Oh, låter jättegott!