
Rödbetsfrallor med durumvete och timjan
(16 st)
2 1/2 dl mjölk
2 dl vatten
50 g jäst
2 medelstora rödbetor, finrivna
1 1/2 tsk flingsalt
1/2-1 tsk timjan
2 msk rapsolja
300 g durumvete (ca 5 dl), finmalet
ca 350 g vetemjöl (ca 5-6 dl)
Värm mjölk och vatten till fingervärme (37 grader). Smula ner jästen i en bunke och häll mjölk- och vattenblandningen över. Rör om så att jästen löser sig. Blanda i de finrivna rödbetorna, saltet, timjan och rapsoljan. Rör i durumvetet och därefter vetemjölet, lite i taget (ev. behövs inte allt). Knåda degen ordentligt, ca 10 minuter i maskin. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Häll ut degen på bakbordet och knåda lite lätt. Dela degen i 16 delar och forma till runda frallor. Lägg frallorna på en bakplåtspappersklädd plåt, täck med bakduk och låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 13 minuter.
3 kommentarer:
Det är rödbetstider! :) Såg att "MatNiklas" bakade en kladdkaka som innehöll rödbetor, måste testas likaså ditt bröd!
/Ia
Bröd är så tacksamt att baka! Jag svängde ihop några vörtlimpor häromdagen... Och nu undrar jag om jag inte ska prova mig på några rödbetsfrallor!
maste kolla:)
Skicka en kommentar