18 oktober 2009

Soppa med sötpotatis och kokosmjölk

Frågan är om det här egentligen är en soppa eller en gryta? Jag tror att gränsen är ganska hårfin här. Vi åt "röran" som soppa med lite bröd till men den går säkert lika bra att äta med ris som gryta. Oavsett vilket så är det en god soppgryta med kokosmjölk, gul curry och grönsaker i mängder. Soppan är lite lagom löst baserad på ett recept i Hälsokokboken. Ta grönsakerna som exempel på vad som kan ingå!

Soppa med sötpotatis och kokosmjölk
(ca 4 port)

1 stor vitlöksklyfta
1 stor gul lök
1 mellanstor sötpotatis
1 msk riven färsk ingefära
ca 1 msk gul currypasta
1 burk kokosmjölk (light går säkert bra!)
1 grönsaksbuljongtärning
ca 2 dl vatten
1/2 blomkålshuvud
2 stora nävar skogschampinjoner
1 gul paprika
1 burk stora vita bönor
Salt, peppar
1 liten näve färsk koriander
1 näve cashewnötter

Hacka vitlök, lök och skalad sötpotatis. Fräs tillsammans med ingefära i lite olja i en stor kastrull. Rör ner currypastan och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt kokosmjölken och ungefär 2 dl vatten. Dela blomkålen i buketter. Skär svampen och paprikan i mindre bitar. Lägg ner i grytan och låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i avrunna bönor och låt dem bli genomvarma. Hacka koriandern grovt och rör ner i soppan precis innan servering. Strö några grovhackade cashewnötter ovanpå.

1 kommentar:

Unknown sa...

Den grytan verkar supergod! Den ska jag testa!