
Köttfärssoppa med rotfrukter
(ca 3 port)
2 morötter
2 palsternackor
1 gul lök (eller 6 röda pärllökar)
1-2 vitlöksklyftor
400 g nötfärs
Smör/olja till stekning
2 msk tomatpuré (eller ca 1 msk ketchup)
1 burk krossade tomater (eller 1 burk hela körsbärstomater)
2 burkar vatten
1 köttbuljongtärning (eller oxfond)
Ev. örtkryddor
Peppar, salt
Ca 1 dl crème fraiche (eller matlagningsyoghurt)
Skala och skär morötter, palsternackor och lök i mindre bitar. Finhacka vitlöksklyftan och fräs tillsammans med köttfärsen i lite smör/olja. Tillsätt morötter, palsternackor och lök och rör runt i ett par minuter. Häll i tomatpuré, tomater, buljongtärning/fond och vatten. Koka under lock tills rotfrukterna är lagom mjuka. Smaka av. Servera med en klick crème fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar