Tre övermogna bananer och en liten burk keso i kylen - vad kan det bli för ätbart av detta? Jo - ett mycket saftigt och smakrikt bananbröd! Jag har bakat bananbröd förut men keson gör det extra saftigt och faktiskt hur gott som helst, både som eftermiddagsfika och som frukostbröd dagen efter. Stark ost på... mums! Att brödet tar ungefär fem minuter att röra ihop är ju ingen nackdel heller!
Bananbröd med keso
(1 limpa)
2 ägg
knappt 1 dl råströsocker
3 väl mogna/övermogna bananer
1 burk (250 g) keso
2 ägg
knappt 1 dl råströsocker
3 väl mogna/övermogna bananer
1 burk (250 g) keso
3 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 gnutta vaniljpulver
2 rågade tsk kanel
1 tsk ingefära
Några drag med muskotkvarnen
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 gnutta vaniljpulver
2 rågade tsk kanel
1 tsk ingefära
Några drag med muskotkvarnen
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt med t ex Kitchen Aid eller elvisp. Dela bananerna i mindre bitar och vispa sönder dem i äggblandningen. Rör i keson. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Vispa inte för mycket, det räcker med att precis blanda om. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång limpform (eller smörj och bröa formen), häll i smeten. Grädda långt ner i ugnen i ca 45 minuter. Känn med sticka. Låt svalna lite och njut sedan!
1 kommentar:
Hej. kan man baka detta med bara vitt mjol??
Tack.
Skicka en kommentar