26 oktober 2009

3 x mousse au chocolat

Häromveckan fick jag hem inte mindre än tre sorters choklad från de snälla människorna på Lindt. Alla tre kakorna var av den nya typen "mousse au chocolat" vilket ju ger associationer till fluff och... choklad. Något överraskande är kakorna på 140 gram vilket vi upptäckte efter ett tag. Rutorna är nämligen lika många som i vanliga 100-gramskakor. Lurigt!


Vi har nu smakat på alla tre (eller vem försöker jag lura? Vi har ätit upp dem!) och mest noterbart är nog den stora skillnaden mellan chokladen i rumsvarmt eller kylskåpskallt skick. Till exempel smakar rumsvarm "noisette" precis som nötcrème (ni vet de där små påsarna) och då blir det faktiskt en rätt så smörig smak trots den fluffiga moussen. Jag gillar noisetten och övriga smaker - dvs. "mjölk" och "mörk" - bättre när kakorna förvaras i kylskåpet. Allra bäst gillar jag nog den mörka varianten, en bit i taget - för de här kakorna är mäktiga!

Inga kommentarer: