22 juli 2009

Örtig potatissallad

På sommaren - färskpotatisens tid - kan jag inte få nog av potatissallader! Den här varianten är bara ett exempel på hur potatissallader brukar se ut och smaka hemma hos oss. En grillkväll kan det vara kul att rosta potatisen och grönsaker i ugn och sedan blanda med dressingen. För att göra det hela extra gott krävs färska örter, men var lite försiktig med vilka du använder - till exempel libbsticka och salvia tar lätt över!

Till just den här potatissalladen åt jag gravad lax. Eftersom salladen är så krämig och smakrik behövs ingen sås!


Förslag till potatissallad med utrymme för egen variation

Ca 800 g färskpotatis, kokt och i mindre bitar
Hackade färska örter: till exempel persilja, timjan, salvia, libbsticka
1 rödlök, hackad
Gröna bönor, ärtor, sockerärtor eller varför inte lättkokt sparris

Dressing:
1/2 dl rapsolja (gärna smaksatt med till exempel timjan)
2 msk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger
1 msk honung
1 msk senap (jag använde äppelsenap)
Salt, peppar (gärna örtsalt eller liknande)

Blanda dressingen, och rör försiktigt ihop med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Njut!

Inga kommentarer: