
Knäckkakor med lönnsirap
(ca 25-30 st)
100 g smör, rumsvarmt
1 dl råströsocker (eller vanligt strösocker)
2 msk lönnsirap
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 nypa vaniljpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör, råströsocker och lönnsirap. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljpulver. Tillsätt till smeten och knåda ihop till en deg. Forma 2 långa rullar på en bakplåtspappersklädd plåt och tryck till dem något. Grädda i ca 8-10 minuter mitt i ugnen. Strö lite råströsocker ovanpå och skär rullarna på snedden till lagom stora kakor. Låt svalna (och försök låta bli att äta dem direkt...)
2 kommentarer:
Supergoda! :D Verkligen toppen!
Jag bakade dem med vanligt strösocker och ljus sirap och de blev jättegoda ändån ;) superbra recept som man kan göra många varianter av!
Skicka en kommentar