Bulgursallad
(3-4 port)
2 dl bulgur
1/2 burk cocktailtomater
1/2 gurka
1 röd paprika
2 färsk rödlökar (eller salladslökar)
Chiliflakes
ca 1 msk olivolja
ca 1/2 msk ljus vinäger, gärna smaksatt med örter
Salt, peppar
Färska hackade örter, t ex persilja, basilika
Koka bulgurn med lite salt i ca 4 dl vatten. Hacka grönsakerna lagom stort. Blanda olivolja, vinäger och lite chiliflakes och rör ner i bulgurn. Rör ner grönsakerna och hackade örtkryddor. Smaka av med salt och peppar.
Psst. Passa på att ösa ner örtkryddor i färsbiffarna också! Och är det någon som inte vet hur man gör tzatziki? Jag brukar använda gurka, grekisk yoghurt, vitlök såklart, en skvätt olivolja och så lite flytande honung. Honungen ger en liten sötma och olivoljan gör röran lite krämigare. Salt och peppar också naturligtvis.
1 kommentar:
Slurp slurp! Sommarmat! :-)
Skicka en kommentar