11 juli 2009

Bulgursallad med tillbehör

En bulgursallad är aldrig fel på sommaren. Bulgurn får koka ostört i kastrullen medan du pysslar med något annat - till exempel färsbiffar - och blandas sedan med allehanda grönsaker och en enkel dressing, gärna med en örtvinäger. Med en skvätt tzatziki och ovan nämnda färsbiffar till blir det en somrig middag på nolltid!


Bulgursallad
(3-4 port)

2 dl bulgur
1/2 burk cocktailtomater
1/2 gurka
1 röd paprika
2 färsk rödlökar (eller salladslökar)
Chiliflakes
ca 1 msk olivolja
ca 1/2 msk ljus vinäger, gärna smaksatt med örter
Salt, peppar
Färska hackade örter, t ex persilja, basilika

Koka bulgurn med lite salt i ca 4 dl vatten. Hacka grönsakerna lagom stort. Blanda olivolja, vinäger och lite chiliflakes och rör ner i bulgurn. Rör ner grönsakerna och hackade örtkryddor. Smaka av med salt och peppar.

Psst. Passa på att ösa ner örtkryddor i färsbiffarna också! Och är det någon som inte vet hur man gör tzatziki? Jag brukar använda gurka, grekisk yoghurt, vitlök såklart, en skvätt olivolja och så lite flytande honung. Honungen ger en liten sötma och olivoljan gör röran lite krämigare. Salt och peppar också naturligtvis.

1 kommentar:

Frostrosor sa...

Slurp slurp! Sommarmat! :-)