Asiatisk fisk med ingefära och vitlök
(2-3 port)
400 g fryst fast fisk
2 1/2 dl vatten
1 röd paprika
1 grön paprika
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk finriven färsk ingefära
2 tsk fisksås
1 tsk ostronsås
1 tsk socker
2 tsk färskpressad citron
2-3 msk frysta Asiatiska kryddor (alternativt färsk finhackad koriander och röd chili)
Salt, peppar
Koka basmatiris. Skär fisken i mindre bitar. Koka upp vattnet och häll i en traktörpanna eller en stekpanna med höga kanter. Lägg i fisken och låt sjuda någon minut. Finstrimla paprikorna, hacka vitlöken och riv ingefäran - lägg allt i pannan och sjud ytterligare ca 2 minuter. Häll i fisksås, ostronsås, socker och citronsaft. Rör i kryddorna. Låt puttra en minut till och smaka därefter av med salt (alternativt ljus japansk soja). Servera genast med riset.
3 kommentarer:
Mmm...ser gott ut! Det här måste testas!
Hej! Tror jag har testat något med liknande ingredienser fast med kyckling. Du skrev om "snabba" bröd här om sistens, jag provbakade ett recept jag fick av Alice igår. Det var skitgott. Receptet ligger på cazadora.blogg.se om du vill kolla upp det:) kramar
Ja, långt ifrån allt kommer till sin rätta på bild. Den som kommer på luktbloggen lär ju få ett pris att vara stolt över!
Skicka en kommentar