09 juli 2009

Asiatisk fisk med vitlök och ingefära

Trots att den här supersnabba fiskmiddagen kanske inte är den mest fotogeniska rätten smakar den mycket och gott! Fisken får asiatisk touch genom ingefära, vitlök, koriander och chili - allt underlättat av ett litet paket frysta asiatiska kryddor. Sätt på riset och när det är färdigt är maten klar. Använd helst en fast fisksort, min torsk (fy skäms men den fanns i frysen) blev till småbitar, därav icke-fotogeniteten. Däremot smakade den ju lika bra...

Asiatisk fisk med ingefära och vitlök
(2-3 port)

400 g fryst fast fisk
2 1/2 dl vatten
1 röd paprika
1 grön paprika
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk finriven färsk ingefära
2 tsk fisksås
1 tsk ostronsås
1 tsk socker
2 tsk färskpressad citron
2-3 msk frysta Asiatiska kryddor (alternativt färsk finhackad koriander och röd chili)
Salt, peppar

Koka basmatiris. Skär fisken i mindre bitar. Koka upp vattnet och häll i en traktörpanna eller en stekpanna med höga kanter. Lägg i fisken och låt sjuda någon minut. Finstrimla paprikorna, hacka vitlöken och riv ingefäran - lägg allt i pannan och sjud ytterligare ca 2 minuter. Häll i fisksås, ostronsås, socker och citronsaft. Rör i kryddorna. Låt puttra en minut till och smaka därefter av med salt (alternativt ljus japansk soja). Servera genast med riset.

3 kommentarer:

Red Fox sa...

Mmm...ser gott ut! Det här måste testas!

Therese sa...

Hej! Tror jag har testat något med liknande ingredienser fast med kyckling. Du skrev om "snabba" bröd här om sistens, jag provbakade ett recept jag fick av Alice igår. Det var skitgott. Receptet ligger på cazadora.blogg.se om du vill kolla upp det:) kramar

Frostrosor sa...

Ja, långt ifrån allt kommer till sin rätta på bild. Den som kommer på luktbloggen lär ju få ett pris att vara stolt över!