
(1 kaka, ca 8 bitar kanske?)
2 stora morötter (ca 300 g)
150 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
Saften av 1/2 citron
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 burk Kesella vanilj (eller cream cheese + lite smör + florsocker)
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör ner de grovrivna morötterna och citronsaften. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem försiktigt i smeten. Rör inte för mycket, de ska precis blandas ner. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 1 1/2 liter). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter eller tills kakan har stelnat i mitten. Låt svalna helt, och bred sedan Kesella vanilj över. Garnera gärna med till exempel physalisbär!
2 kommentarer:
Yes, receptet på själva morotskakan finns på sidan 135 i Majas Klimatmat (Linas Morotskaka)
Perfekt, då mindes jag inte fel! Tack för hjälpen!
Skicka en kommentar