27 juni 2009

Fräscht fiskpaket på grillen

Vår kära Webergrill är tyvärr sorgligt underutnyttjad. Kanske är vi helt enkelt för lata? Nåja - stor förbättringspotential har vi i alla fall! För att råda bot på grilltorkan fixade jag igår till de här enkla fiskpaketen. Jag använde hoki men alla vita fiskar går ju bra. Med flera lager folie skyddas innehållet från grillen och kokas mer än steks. Mycket enkelt och sagolikt sommargott! Till fisken med potatisen serverade jag en enkel yoghurtsås med finhackad dill och gräslök... mums.

Fiskpaketen före grillen


Här mår paketen finfint på grillen

Äntligen färdiga och i spänd förväntan inför yoghurtsåsen

Fräscha grillade fiskpaket med potatis och yoghurtsås
(2 st)

1 paket hoki eller annat vit fisk (400 g)
500 g färskpotatis
flingsalt, nymalen svartpeppar
1 tomat
1 liten bunt gräslök
1 liten bunt dill
Olivolja

Yoghurtsås:
2 dl matlagningsyoghurt
flingsalt, svartpeppar
flytande honung
olivolja

Tina hokin. Fixa i ordning grillen. Skrubba och koka färskpotatisen mjuk. Dela eventuellt så att bitarna blir ungefär lika stora. Gör i ordning fyra stora ark grillfolie. Vik varje ark på mitten och lägg dem i kors, två och två. Dela fiskblocket i två delar och lägg i mitten av resp. folieark. Salta och peppra runt om. Hacka gräslök och dill fint och fördela ca hälften av örterna (resten ska användas till såsen!) på fisken. Skär tomaten i tunna skivor och lägg ovanpå fisken. Lägg potatisarna runt fisken och ringla olivolja över. Strö lite extra flingsalt ovanpå också. Vik ihop paketen och placera på grillen i ca 20 minuter. Kolla så att fisken är klar. Är den inte det, vänd eventuellt försiktigt på fiskblocken så går det snabbare att få den färdig.

Rör ihop den finhackade gräslöken och dillen med matlagningsyoghurt, en skvätt honung, en skvätt olivolja, en gnutta flingsalt och svartpeppar. Servera tillsammans med paketen och ett gott vitt vin!

Psst. Om vädret inte tillåter grillning, kör paketen i 250 graders ugn istället i ca 20 minuter.

2 kommentarer:

Frostrosor sa...

Åh, vïlken lyx! Ser underbart ut!

Spralligast sa...

Så gott och så enkelt!