Här mår paketen finfint på grillen
Äntligen färdiga och i spänd förväntan inför yoghurtsåsen
Fräscha grillade fiskpaket med potatis och yoghurtsås
(2 st)
1 paket hoki eller annat vit fisk (400 g)
500 g färskpotatis
flingsalt, nymalen svartpeppar
1 tomat
1 liten bunt gräslök
1 liten bunt dill
Olivolja
Yoghurtsås:
2 dl matlagningsyoghurt
flingsalt, svartpeppar
flytande honung
olivolja
Tina hokin. Fixa i ordning grillen. Skrubba och koka färskpotatisen mjuk. Dela eventuellt så att bitarna blir ungefär lika stora. Gör i ordning fyra stora ark grillfolie. Vik varje ark på mitten och lägg dem i kors, två och två. Dela fiskblocket i två delar och lägg i mitten av resp. folieark. Salta och peppra runt om. Hacka gräslök och dill fint och fördela ca hälften av örterna (resten ska användas till såsen!) på fisken. Skär tomaten i tunna skivor och lägg ovanpå fisken. Lägg potatisarna runt fisken och ringla olivolja över. Strö lite extra flingsalt ovanpå också. Vik ihop paketen och placera på grillen i ca 20 minuter. Kolla så att fisken är klar. Är den inte det, vänd eventuellt försiktigt på fiskblocken så går det snabbare att få den färdig.
Rör ihop den finhackade gräslöken och dillen med matlagningsyoghurt, en skvätt honung, en skvätt olivolja, en gnutta flingsalt och svartpeppar. Servera tillsammans med paketen och ett gott vitt vin!
Psst. Om vädret inte tillåter grillning, kör paketen i 250 graders ugn istället i ca 20 minuter.
2 kommentarer:
Åh, vïlken lyx! Ser underbart ut!
Så gott och så enkelt!
Skicka en kommentar