28 juni 2009

Snabbt bröd med äpple och yoghurt

Google Analytics är riktigt roligt! All tänkbar statistik för den här lilla bloggen går att få fram, inklusive (och det var mest därför jag skaffade verktyget) de mest använda sökorden på Google. I topp för mig ligger "kladdkaka med glasyr", följt av "bröd utan jäst". Uppenbarligen finns det ett behov av snabba bröd - och därför kommer här ett till! Det här brödet från Coop innehåller rivet äpple och blir därför riktigt saftigt och gott. Framförallt är det väldigt lätt att röra  ihop och så känns det lite nyttigt också med fullkornsdinkelmjöl. Håll koll på brödet i ugnen och kolla med sticka då och då.


Snabbt äppel- och yoghurtbröd
(1 limpa)

2 dl fiberhavregryn (eller vanliga)
5 dl fullkornsdinkelmjöl (eller vanligt)
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
2 nypor flingsalt
4 dl naturell yoghurt
1 rivet äpple
3 msk flytande honung

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner yoghurt, rivet äpple, honung, och blanda om ordentligt. Lägg ett bakplåtspapper i en limpform och klicka i smeten. Grädda brödet längst ner i ugnen till dess att innertempen är 98 grader. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Snabbt bakat! Hoppas det blir bra nu...

Kaj sa...

Men 35 min! Normalt brukar det vara åtminstone 1 timme och 35 minuter

Din vän Kaj på Ekonomi