Med den här långpannekakan förfirade jag min alldeles för jämna födelsedag på jobbet. Ca 25 bitar blev det, ganska lagom till en lagom stor avdelning alltså! Gott med den knapriga botten och den mjuka fyllningen. Foto blev det inte eftersom hela kakan tog slut utan att kameran var med!
Psst. Nu drar vi till Mallorca - så ha en härlig vårlig majvecka!
Rabarbermazarin
Botten:
4 1/2 dl vetemjöl
4 1/2 msk strösocker
180 g smör
3 msk pressad citron
Fyllning:
600 g rabarber, gärna späd
400 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
Rivet skal av 1 citron
7 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Mixa ihop ingredienserna till botten. Tryck ut i botten på en långpanna och nagga pajbotten med en gaffel. Ställ i kylen i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Gör fyllningen: ansa och strimla rabarbern. Ta eventuellt bort de tjockaste yttre lagren. Riv mandelmassan grovt och blanda med smör och citronskal. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Häll smeten i det förgräddade pajskalet. Fördela rabarbern ovanpå smeten. Om rabarbern är väldigt syrlig så strö lite strösocker över. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna. Servera gärna med lite vaniljglass!
7 kommentarer:
Japp, den ska jag testa:D
Perfekt med ett gott rabarberrecept nu när rabarbern kommer och jag har fikavecka :-) ha en trevlig semester!
Verkar hur god som helst. Såg idag att rabarberna växt till sig bara på denna vecka. Härligt! Trevlig semester!
Åhh, det lät fantastiskt gott! Måste testa det nu i rabarbertider!
Ett stort grattis i efterskott och hoppas ni haft en härlig vecka på Mallis! Göran älskar Moussaka så i helgen provar vi ditt recept. Det lät jättegott! Kanske blir det rabarberkaka oxå om de hinner växa till sig lite!
Kram! Åsa H-U
Har tänkt på kombon rabarber och mandelmassa hela veckan. detta måste göras!
Rabarber är så himla gott, och i en sån här kaka har jag aldrig sett dem förrut, spännande! Det ska jag testa.
Skicka en kommentar