11 april 2009

Ljummen sallad med chorizo, quinoa och squash

För att riktigt njuta av det härliga soliga vädret - gör en enkel ljummen sallad till middag och ät i trädgården eller, som i mitt fall, på balkongen! Inga konstigheter, bara en god sallad med enkla ingredienser som går att variera utifrån vad som finns hemma. Grilla grönsakerna i ugnen eller i en grillpanna. Tänk på att inte hälla olja i grillpannan utan pensla istället grönsakerna med lite olivolja så ryker det mindre och grönsakerna får fin färg! Jag serverade salladen med en yoghurt- och basilikasås som gjorde allt lite fylligare.


Ljummen sallad med chorizo, quinoa och squash
(2 port)

2 port kokt quinoa (koka enligt anvisningarna på förpackningen, jag tog röd quinoa)
2 chorizos eller andra smakrika korvar, t ex merguez
1 squash
1 rödlök
2 nävar sugar snaps eller sockerärter
salt, peppar

2 dl matlagningsyoghurt
1 näve basilika
salt, peppar, olivolja

Hetta upp en grillpanna. Skär squashen i tunna skivor på längden och pensla dem med lite olivolja. Lägg i grillpannan och grilla ca 2-3 minuter på varje sida så att squashen får tydliga ränder och blir halvmjuk. Skär chorizon i tunna skivor på snedden och grilla dem också i grillpannan. Skär löken i tunna, tunna skivor. Halvera sugar snapsen. Blanda allt med ljummen quinoa (värm ev. i mikron om du använder överbliven quinoa som jag gjorde). Salta, peppra och strö lite olivolja över. Finhacka basilikan och blanda med yoghurten. Smaka av med salt, peppar och en skvätt olivolja. Servera genast, gärna tillsammans med ett gott bröd!

Inga kommentarer: