
Ljummen sallad med chorizo, quinoa och squash
(2 port)
2 port kokt quinoa (koka enligt anvisningarna på förpackningen, jag tog röd quinoa)
2 chorizos eller andra smakrika korvar, t ex merguez
1 squash
1 rödlök
2 nävar sugar snaps eller sockerärter
salt, peppar
2 dl matlagningsyoghurt
1 näve basilika
salt, peppar, olivolja
Hetta upp en grillpanna. Skär squashen i tunna skivor på längden och pensla dem med lite olivolja. Lägg i grillpannan och grilla ca 2-3 minuter på varje sida så att squashen får tydliga ränder och blir halvmjuk. Skär chorizon i tunna skivor på snedden och grilla dem också i grillpannan. Skär löken i tunna, tunna skivor. Halvera sugar snapsen. Blanda allt med ljummen quinoa (värm ev. i mikron om du använder överbliven quinoa som jag gjorde). Salta, peppra och strö lite olivolja över. Finhacka basilikan och blanda med yoghurten. Smaka av med salt, peppar och en skvätt olivolja. Servera genast, gärna tillsammans med ett gott bröd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar