08 april 2009

Kanelbullebruschetta med mandelmassetopping

Kommer ni ihåg de här kryddiga kanelbullarna? Ibland gör tankspriddhet att en påse med några smarriga bullar lämnas framme lite för länge, och är det någonting jag inte gillar så är det torrt vetebröd! Samtidigt är det ju synd att slänga dem - gör söt bruschetta med topping istället! Hittade idén i en av Lejla Lindholms böcker.


Kanelbullebruschetta med smarrig topping

1 kanelbulle per person
1 dl vispgrädde
1/2 dl matlagningsyoghurt
ca 25 g mandelmassa
Hallon

Skär kanelbullen på mitten till två tunna skivor. Hetta upp lite smör i en stekpanna och strö lite råströsocker i stekpannan. Lägg i kanelbullsskivorna och stek dem knaprigt gyllenbruna. Vispa grädden och blanda med yoghurt. Riv mandelmassan fint och rör ner i gräddblandningen. Smaka av, kanske behövs lite extra mandelmassa. Lägg en klick mandelmassegrädde på varje kanelbullsskiva och tryck dit några hallon. Kanske en kvist citronmeliss också? Servera genast.

1 kommentar:

åsa - hello sugar! sa...

vilken bra idé! den kommer jag att sno! :)