
Banankaka med kaffe och mörk rom
(1 "limpa")
100 g smör
1 1/2 dl råströsocker
2 ägg
2 mogna bananer
1 1/2 dl kallt starkt kaffe
1 msk mörk rom
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång bakform. Smält smöret och låt det svalna. Vispa socker och ägg pösigt med elvisp. Rör ner smöret. Dela bananerna i mindre bitar och vispa ner dem med vispen i smeten till en rätt så slät smet. Rör i kallt kaffe och rom. Blanda vetemjöl, bakpulver och kanel, rör ner försiktigt i smeten. Häll i formen och grädda ca 40 minuter. Testa med provsticka (som ska vara torr).
1 kommentar:
Ser ut och låter som en himla god banankaka precis i min smak! Sparar det här receptet ! :-)
Skicka en kommentar