07 april 2009

Banankaka med kaffe och mörk rom

Vill du göra dina medätare något förvirrade ska du bjuda dem på den här kakan. Vad den är gjord på är nämligen inte helt självklart. Visst, bananen känns kanske igen och säkert kanelen också men att kakan innehåller både kaffe och mörk rom är inte lika lätt att smaka! God kaka hur som helst, mycket smakrik!



Banankaka med kaffe och mörk rom
(1 "limpa")

100 g smör
1 1/2 dl råströsocker
2 ägg
2 mogna bananer
1 1/2 dl kallt starkt kaffe
1 msk mörk rom
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång bakform. Smält smöret och låt det svalna. Vispa socker och ägg pösigt med elvisp. Rör ner smöret. Dela bananerna i mindre bitar och vispa ner dem med vispen i smeten till en rätt så slät smet. Rör i kallt kaffe och rom. Blanda vetemjöl, bakpulver och kanel, rör ner försiktigt i smeten. Häll i formen och grädda ca 40 minuter. Testa med provsticka (som ska vara torr).

1 kommentar:

Kalasgott sa...

Ser ut och låter som en himla god banankaka precis i min smak! Sparar det här receptet ! :-)