16 februari 2009

Vegetariska vårrullar

Vi hade en thailändskinspirerad middag med vänner häromkvällen och jag var sugen på vårrullar. Visst, det går att köpa frysta men är det inte roligare att göra egna? Att vika/rulla ihop dem tar lite tid men när jag väl hade fått in snitsen tog det inte många sekunder per styck. De här vårrullarna från Allt om Mat behöver inte friteras utan steks istället i ugn. De blir riktigt krispiga utanpå, saftiga inuti och goda! Servera dem med sweet chilisås.

Jag hittade vårrulledeg (tunna fyrkantiga plattor) i frysdisken i en asiatisk butik för inte så många kronor alls. Lätt som en plätt att riva grönsakerna till fyllningen med matberedaren!

Vegetariska vårrullar
(25 st)

1 paket vårrulleark (med 50 ark)
150 g champinjoner
1 burk böngroddar
1 gul lök
2 morötter
1/2 röd chili eller chiliflingor
Salt
Smör/olja

Sätt ugnen på 225 grader. Strimla svampen. Låt böngroddarna rinna av. Skala och finstrimla löken och grovriv morötterna. Fräs alla grönsakerna i lite smör eller olja i omgångar. Smaka av med chili och salt. Ta två vårrulleplattor i taget och lägg lite grönsaksblandning på. Förvara resten av vårrullearken under en fuktad handduk under tiden så att de inte torkar ut. Vik in kanterna och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven ner på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med olja. Stek vårrullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Servera genast med sweet chilisås.

1 kommentar:

Jessica sa...

Låter jättegott! Skulle vara kul att göra egna!