Pannacotta är ju som ni säkert redan vet den perfekta efterrätten: lätt att förbereda, lätt att variera och god i all sin enkelhet! Den här pannacottan fick ett täcke av gelé på färskpressad apelsin. Apelsinen var lite syrlig och det funkade bra till den mjuka lena pannacottan. Receptet kommer från tidningen Vår bästa mat (som tydligen ska läggas ned förresten, synd!).
Pannacotta med gelé på färskpressad apelsin
(4 port)
2 gelatinblad
1 vaniljstång
4 dl grädde
1/2 dl socker
Apelsingelé:
2 gelatinblad
2 dl färskpressad apelsinsaft (ca 2 medelstora apelsiner)
Lägg gelatinbladen till pannacottan i lite kallt vatten. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur innanmätet. Blanda grädde, vaniljstång, vaniljmärg och socker i en kastrull och låt koka upp. Ställ åt sidan och låt dra 10 minuter. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma gräddvätskan. Ta upp vaniljstången. Fördela i fyra glas eller formar och ställ kallt i ca 3 timmar.
Ett par timmar innan servering, lägg gelatinbladen till gelén i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter. Pressa apelsinen. Värm apelsinsaften försiktigt. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i apelsinsaften. Häll saften över pannacottorna och ställ kallt i ytterligare 1-2 timmar.
1 kommentar:
Det låter ju supergott. Jag snor ditt recept och bild och länkar till din blogg. Hoppas att det är okej!
Skicka en kommentar