
Pannacotta med gelé på färskpressad apelsin
(4 port)
2 gelatinblad
1 vaniljstång
4 dl grädde
1/2 dl socker
Apelsingelé:
2 gelatinblad
2 dl färskpressad apelsinsaft (ca 2 medelstora apelsiner)
Lägg gelatinbladen till pannacottan i lite kallt vatten. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur innanmätet. Blanda grädde, vaniljstång, vaniljmärg och socker i en kastrull och låt koka upp. Ställ åt sidan och låt dra 10 minuter. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma gräddvätskan. Ta upp vaniljstången. Fördela i fyra glas eller formar och ställ kallt i ca 3 timmar.
Ett par timmar innan servering, lägg gelatinbladen till gelén i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter. Pressa apelsinen. Värm apelsinsaften försiktigt. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i apelsinsaften. Häll saften över pannacottorna och ställ kallt i ytterligare 1-2 timmar.
1 kommentar:
Det låter ju supergott. Jag snor ditt recept och bild och länkar till din blogg. Hoppas att det är okej!
Skicka en kommentar