02 februari 2009

Inlindade lammfärsbiffar med savoykålsfräs

Lite allt möjligt som fanns i kylen blev en riktigt god middag med savoykål, champinjoner, senap och lammfärsbiffar. Jag lindade in de små lammfärsbiffarna i rökt skinka och ugnsstekte dem färdiga. Det går såklart bra att göra biffarna utan skinka runt också och på någon annan typ av färs. Savoykålsröran går snabbt att göra under tiden som biffarna är i ugnen. Vill man så är det ju gott med lite bulgur eller couscous till också.


Lammfärsbiffar med savoykålsfräs
(2-3 port)

Biffar:
300 g lammfärs eller annan nötfärs
salt, peppar
2 msk matlagningsgrädde
4 skivor rökt skinka
Olivolja till stekning

Savoykålsfräs:
5 stora blad savoykål
1/2 rödlök
8 stora champinjoner
1/2-1 msk skånsk senap
1 1/2 dl matlagningsgrädde
salt, peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda lammfärsen med salt, peppar och matlagningsgrädde. Forma till små avlånga järpar. Bryn runt om i lite olivolja i en stor stekpanna. Skär skinkskivorna i två delar och rulla in varje liten järpe i en bit skinka. Lägg i en ugnsfast form. Stek i ugnen i ca 10 minuter eller tills järparna är färdiga inuti.

Skär bort den grova mittdelen av savoykålen och strimla resten av bladen fint. Hacka rödlöken och skär champinjonerna tunt. Fräs lök, champinjoner och savoykål i lite olivolja i några minuter. Blanda matlagningsgrädde, senap, salt och peppar och häll över kålröran. Låt puttra tills lammfärsbiffarna är färdiga. Servera genast tillsammans.

4 kommentarer:

Tusset sa...

Låter jättegott! kram

htpp://jannesfoodlounge.blogspot.com sa...

Deär vart jue bra! Tack för titten, och på återseende! Mvh!

// JB

Hälsoinspiration sa...

"Savoykålsfräs" ska jag laga i helgen! Lät jättegott!/:)Martina

mArtin sa...

Topp-tio skulle jag vilja säga faktiskt!