28 januari 2009

Mintchokladcookies

Jag gillar chocolate chip cookies, inte bara för att de är goda utan också för att de är så enkla att variera efter vad som finns hemma. Med ett bra basrecept kommer man långt och jag använde den här gången ett ur A piece of cake. Som smaksättning tog jag marianne crush (dvs. krossade mariannegodisar med kraftig mintchokladsmak) och lite extra kakao tillsammans med 70 % mörk choklad. Gott blev det!

Mintchokladcookies
(ca 15 kakor)

125 g smör (rumsvarmt)
1 dl råströsocker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
2 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
80 g mörk choklad (70 %)
20 g marianne crush (eller använd 100 g mörk choklad bara)

Vispa ihop smör och socker. Rör i ägget. Blanda mjöl, havregryn, kakao, bakpulver och salt. Rör ner i smeten. Riv/hacka chokladen och tillsätt tillsammans med marianne crush. Forma degen till en rulle med ca 5 cm i diameter, svep in i bakplåtspapper och låt vila i frysen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 180 grader. Skär rullen i ca 1 cm breda bitar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda ca 10 minuter mitt i ugnen tills kakorna är gyllene!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mums! Hoppas det finns några kvar till i morgon kväll när jag anfaller kakburken.
Bloggarmamman

Jennie sa...

Åh vilka smarriga kakor du har bakat! :-)

Rebecca sa...

MUMS <3