Mintchokladcookies
(ca 15 kakor)
125 g smör (rumsvarmt)
1 dl råströsocker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
2 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
80 g mörk choklad (70 %)
20 g marianne crush (eller använd 100 g mörk choklad bara)
Vispa ihop smör och socker. Rör i ägget. Blanda mjöl, havregryn, kakao, bakpulver och salt. Rör ner i smeten. Riv/hacka chokladen och tillsätt tillsammans med marianne crush. Forma degen till en rulle med ca 5 cm i diameter, svep in i bakplåtspapper och låt vila i frysen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 180 grader. Skär rullen i ca 1 cm breda bitar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda ca 10 minuter mitt i ugnen tills kakorna är gyllene!
(ca 15 kakor)
125 g smör (rumsvarmt)
1 dl råströsocker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
2 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
80 g mörk choklad (70 %)
20 g marianne crush (eller använd 100 g mörk choklad bara)
Vispa ihop smör och socker. Rör i ägget. Blanda mjöl, havregryn, kakao, bakpulver och salt. Rör ner i smeten. Riv/hacka chokladen och tillsätt tillsammans med marianne crush. Forma degen till en rulle med ca 5 cm i diameter, svep in i bakplåtspapper och låt vila i frysen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 180 grader. Skär rullen i ca 1 cm breda bitar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda ca 10 minuter mitt i ugnen tills kakorna är gyllene!
3 kommentarer:
Mums! Hoppas det finns några kvar till i morgon kväll när jag anfaller kakburken.
Bloggarmamman
Åh vilka smarriga kakor du har bakat! :-)
MUMS <3
Skicka en kommentar